Agenda

5 februari 2019, 20:00 uur

Gesprekskring Meister Eckhart en Augustinus

Dorpscentrum Oegstgeest / Hartmanzaal

Vier avonden met tekstlezing van twee preken van Augustinus en Meister Eckhart over twee vrouwen uit het evangelie. Tekstlezing door dr. Bert Bos en dr. Arie Kooijman.

Aurelius Augustinus (354-430) en Meister Eckhart (ca.1260-1328) zijn beiden grote en originele denkers. Zij gaan op een verrassend creatieve manier om met de teksten die we denken te kennen. Het verhaal van Martha en Maria (Lukas 10:38-42) is zo bekend, maar beide leermeesters komen met geheel nieuwe interpretaties die ons vandaag inspireren. Het gaat over de vraag wat werken is en hoe wij God kunnen dienen in het alledaagse.

De leeskring wordt geleid door dr. Bert Bos en dr. Arie Kooijman. Bert Bos is emeritushoogleraar filosofie van de middeleeuwen in Leiden, hij doceerde over Augustinus en Eckhart. Arie Kooijman is theoloog en coach, hij verdiept zich al jaren in de preken en spiritualiteit van beide theologen. Groepsgrootte maximaal 15-20 deelnemers.

De gesprekskring wordt georganiseerd door Activiteiten Vrijzinnige Protestanten samen met de Taakgroep VOS van de Protestantse Gemeente Oegstgeest.

Bij voorkeur deelname aan alle avonden.

Opgeven bij Gerrie Kooijman-van Andel: gerriekooijman@planet.nl / 06-1839 2604.

AVP Kring Tekstlezing


Terug
Meer informatie Facebook
inloggen disclaimer
contact routebeschrijving
veelgestelde vragen colofon
© 2021 Doopsgezinde Gemeente Leiden en Remonstrantse Gemeente Leiden