Agenda

 
 
11 november 2018, 16:00 uur

Concert Leids Barok Ensemble

Lokhorstkerk

Met een feestelijk programma zoekt het Leids Barok Ensemble naar de uitersten in expressie, die zo kenmerkend zijn voor de Barok. De najaarsstormen jagen door de muziek en daarnaast is er ook plaats voor de momenten van verstilling.

Het concert start met de dramatische Ouverture "Hippolyte et Aricie" van Jean-Philippe Rameau. Storm en extravagantie is er in het Concerto nr. 8 "La Pazzia", oftewel “de gekte”,  van Francesco Durante. Als tegenwicht volgt er de verstilling in het Concerto in C, RV 82, voor luit en strijkers van Antonio Vivaldi. De barokhoboïsten Dorota Gorlow en Waldemar Bomba soleren vervolgens in een concert voor twee hobo’s van Tommaso Albinoni.

Na de pauze komen enkele LBE reünisten het orkest versterken, alsmede een voor LBE-begrippen ongehoord grote groep blazers, teneinde de al even stormachtige 25e symfonie van Mozart uit te voeren. Voor deze symfonie is oude-muziekspecialist Teunis van der Zwart aangetrokken als coach en hij zal tevens het dirigeerstokje ter hand nemen - een revolutie voor het LBE, dat anders altijd zonder dirigent speelt.

Het orkest brengt al dertig jaar werken van bekende en onbekende componisten uit de Barok en Klassieke periode. Speelplezier en authentieke uitvoeringspraktijk staan daarbij voorop.

Teunis van der Zwart is een van de toonaangevende hoornisten van zijn generatie en maakte furore als bespeler van de natuurhoorn. Hij is een internationaal vermaard specialist op zijn instrument en actief als solist, kamermuziekspeler, docent, dirigent en coach.

Toegangskaarten à € 12,50/10,00 zijn aan de zaal verkrijgbaar.

 

Concert klassiek


Terug
  Meer informatie   Facebook
 
  inloggen  disclaimer
  contact routebeschrijving
veelgestelde vragen colofon
 
 
     
   
  © 2019 Doopsgezinde Gemeente Leiden en Remonstrantse Gemeente Leiden